Når:
25/09/2024-27/09/2024 heldags
2024-09-25T00:00:00+02:00
2024-09-28T00:00:00+02:00
Hvor:
Thon Hotel Nordlys
Moloveien 14
8003 Bodø
Kontakt:
Veronica Mørch
Bibliotekmøtet 2024 @ Thon Hotel Nordlys

Velkommen til Bibliotekmøtet 2024, årets «happening» for bibliotekansatte i Nordland. I

Bodø 2024, som Europas kulturhovedstad, står foran en spennende tid fylt med kulturelle begivenheter og opplevelser. I denne sammenhengen er det med stor glede at vi ønsker å invitere deg til et spesielt bibliotekmøte i Bodø.

Vi er godt i gang med planleggingen av årets bibliotekmøte som i år avholdes den 25.- 27. septemberThon Hotel Nordlys i Bodø, og vil med dette gi dere muligheten til å holde av datoen for årets faglige og sosiale høydepunkt for bibliotekene i Nordland!

Det vil komme mer informasjon fra oss etter hvert om påmelding, overnatting og fullt program. Selv om programmet ikke er ferdigstilt helt enda, så kan vi gi dere en liten teaser på hva bibliotekmøtet kan by på i år.

I år var det svært naturlig å legge årets bibliotekmøte i Bodø. Som europeisk kulturhovedstad markerer byen seg som et sentrum for kunst, kultur og litteratur i 2024. Nytt av året er at bibliotekmøtet legges til slutten av uken. Det sammenfaller med årets bransjetreff for nord-norsk litteratur og litteraturfestival på Stormen. Vi håper på en positiv synergieffekt og at bibliotekansatte benytter anledningen til å delta på disse flotte arrangementene. Derfor har vi på fredag satt opp en felles lunsj på Påpir med alle deltakere fra bibliotekmøtet og det litterære bransjetreffet. Bransjetreffet skal foregå på Stormen bibliotek og har oppstart etter lunsj. Som sedvanlig blir det et interessant program om nord-norsk litteratur der folk fra hele landsdelens litterære felt bidrar. Kvelden avrundes med til utdeling av to arbeidsstipend til to forfattere fra vår landsdel, det blir forfattersamtaler med disse og musikalske innslag med kunstnere fra Det nye nord – prosjektet. Lørdagen vil i hovedsak avsettes til en Litteraturfestival arrangert på Stormen bibliotek, et samarbeid mellom Stormen bibliotek og Nordland fylkesbibliotek. Her vil du treffe spennende forfattere, høre artistene knyttet til Det nye nord-prosjektet fortelle fra sine opplevelser i perioden og de vil også gi oss musikalske smakebiter underveis.

Dag 1 setter vi av til workshop om «bibliotekene som kunnskapsaktør». Bibliotekarer er godt kjent med rollen som litteraturformidlere, men kanskje ikke så godt kjent med å formidle forskningsbasert kunnskap? Hele dag 1 setter vi av til en kursdag i forskningsbasert kunnskap for bibliotekansatte.  På dette kurset snakker vi om hva forskningsbasert kunnskap egentlig betyr, hvor dere kan finne kilder til åpent tilgjengelig forskning og hvordan dere kan bruke disse kildene. Åpen forskning innebærer at bibliotekene og befolkningen får gratis tilgang til stadig mer forskningsbasert kunnskap. Som bibliotekarer er det vår oppgave å kunne veilede brukerne i å finne, vurdere og anvende kilder. Gjennom dagen vil det bli både teori og mulighet til å søke og diskutere. Målet med dagen er å gi økt kunnskap og dermed økt trygghet i rollen som kunnskapsformidlere.  Kursholdere er Roy Martin Kristiansen og Linn K. Kristensen fra universitetsbiblioteket på OsloMet.  Kurset er en del av det nasjonale prosjektet Kompetanseløft for formidling av forskningsbasert kunnskap i folkebibliotek, og mer informasjon kommer.

dag 2 har vi et svært variert og spennende program med foredrag om alt fra A.I i bibliotek, om den nasjonale leselyststrategien, integrering og samarbeid til «erotisk aften på biblioteket» og samtale om politisk styring av bibliotekene i Sverige og ringvirkninger av dette. På dag 3 er vi så heldige å få Rebekka Brox Liabrø, som har Likestillingsprisen for sitt omfattende arbeid med å særlig sette ungdom i stand til å fortelle sine egne historier, til å komme til oss å fortelle om integrering i bibliotekrommet. Seniorforsker Tone Magnussen skal også snakke om prosjektet «Lån en Bodøværing», som er et lavterskel integreringstiltak som foregår på Stormen bibliotek.

Alt dette og mer til kan dere forvente ved årets bibliotekmøte!

Translate »