• FacebookNordlandFylkesbibliotek
Årets bibliotekkonferanse i Nordland går over tre dager, fra og med mandag 23. september til og med  onsdag 25. september. Dag 1 er en ren biblioteksjefdag, dag 2 og 3 er for alle bibliotekansatte i Nordland med et variert og rikholdig program. Påmeldingsfrist er 9. september.
Sted: Thon Hotel Nordlys, Moloveien 14, Bodø

Dag 1

Merk at mandag 23. september er en ren biblioteksjefdag hvor programmet er tilpasset biblioteksjefene i Nordland. Det blir en høyst relevant dag hvor vi får besøk av Jannicke Røgler fra Bibliotekarforundet som vil presentere plakaten «Biblioteksjefenes ansvarsområde» som fire foreninger på bibliotekfeltet (Norsk bibliotekforening, Bibliotekarforundet, Delta og Fagforbundet) har samarbeidet om. Tidligere rådmann i Mo i Rana, Sigmund K. Johnsen kommer for å gi kunnskap om hvordan nå frem i kommunale systemer og prosesser. Vi setter også av tid til et lite blioteksjefmøte på slutten av dagen hvor det legges opp til erfaringsutveksling, og hvor ordet er fritt. Har du et spesielt tema du vil ta opp i dette forumet så må du gjerne sende dette i forkant på mail til Veronica Mørch. Fullt program for biblioteksjefdagen finner du til høyre/nederst på siden.

Mandag kveld organiserer vi et felles måltid for både biblioteksjefer og andre tilreisende til møtet (fastboende er også velkomne!) på den indiske restauranten Great Gandhi. Det blir en 7-retters indisk buffet, med alt tilbehør. Påmelding til denne middagen gjøres i påmeldingskjemaet.

Dag 2

Tirsdag 24. september blir en «tradisjonell»  konferansedag hvor alle bibliotekansatte i Nordland kan hente faglig påfyll og inspirasjon. Blant annet så kommer Veronica Salinas fra Leser søker bok for å snakke om «Å møtes gjennom litteraturen. En håndbok for språkkafeer», og vi vil få høre om samarbeidsprosjektet «Biblioteket – ein trygg møteplass», om konflikthåndtering i bibliotek, som drives av Møre og Romsdal fylkesbibliotek. Dagen avsluttes med sosialt samvær og felles utflukt til Saltstraumen, med opplevelsesmiddag på steinaldervis.

Dag 3

Onsdag 25. september starter dagen med Camp Bibliotekmøtet 2019 En kreativ møteplass for inspirasjon, løsninger og utvikling hvor deltagerne selv setter  agendaen. Vi håper på engasjement, og at det i forkant pønskes ut temaer til sesjoner for å hente og dele erfaringer, diskutere, drodle og få inspirasjon og ideer til utvikling av både eget bibliotek, og bibliotekene i Nordland.

Vi begynner innhenting av temaer etter at påmeldingsfristen til Bibliotekmøtet er gått ut den 9. september. 

Før lunsj bli det også bildefremvisning og foredrag av fotograf Jo Straube. Han har portrettert bibliotekarer og brukere, bygninger og innemiljø med kjærlighet, humor og alvor i boka «Det norske biblioteket». Fotografen har siden 2013 kjørt tusenvis av kilometer og besøkt over 200 bibliotek her i landet, flere i Nordland. Straube viser at det er langt mellom festtaler om biblioteket til hverdagen på et lite bibliotek i Utkant-Norge, men også hva ildsjeler kan utrette og bety for andre menneske og hele småsamfunn. Dette er en usminket kjærlighetserklæring til det norske biblioteket, og blir et av mange høydepunkter på Bibliotekmøtet i Nordland 2019.

Etter lunsj fortsetter Bibliotekmøtet i Nordland 2019 av med faglig innhold og informasjon fra Nasjonalbiblioteket. Tre representanter derfra kommer, og temaene blir blant annet fjernlån og medieflyt i fylket gjennom Biblioteksøk.no. Vi vil også få vite mer om hvordan vi konkret skal bruke bibliotekutvikling.no fremover, og vi vil få høre om den nye nasjonale bibliotekstrategien.

Lenke til påmelding og program finner du til høyre/nederst på siden. Påmeldingsfrist er 9. september.  

 

Praktisk informasjon om hotelovernatting, betaling og priser 

Hele konferansen vil foregå på Thon Hotel Nordlys i Bodø. Deltagerne betaler ingen konferanseavgift, men må dekke dagpakkeprisen som hotellet tar per deltager. Det er satt av enkeltrom til deltagere som ønsker overnatting, dette bestilles i påmeldingsskjemaet til konferansen.

Fakturainformasjon:

Deltagere som bor på konferansehotellet vil få faktura tilsendt fra hotellet på overnatting og dagpakker. Hotellet sender samlet faktura ved flere deltagere fra samme bibliotek.

Nordland fylkesbibliotek vil sende ut faktura til alle deltagerne for festmiddag tirsdag, samt for dagpakkene til de deltagerne som ikke bor på konferansehotellet. Vi sender samlet faktura for de som kommer fra samme bibliotek.

Fakturaadresse: Vær nøye med å oppgi rett fakturaadresse, og få med all nødvendig informasjon. Vi videreformidler denne informasjonen til hotellet. 

Priser: 

Dagpakke: 620,- per person per dag (inkludert møterom, lunsj, kaffe/te, frukt og pauseservering).

Enkeltrom inkl. frokost fra søndag til mandag:1145,-  (25 rom)

Enkeltrom inkl. frokost fra mandag til tirsdag: 1395,- (50 rom)

Enkeltrom inkl. frokost fra tirsdag til onsdag: 1495,- (50 rom)

Felles middag tirsdag kveld: 600,- per person. Inkluderer 2-retters middag (steinaldermat- og kulturopplevelse i gamme), en enhet drikke og transport tur/retur Saltstraumen.

Felles middag mandag kveld: 320,- per person.  Inkluderer 5-7-retters buffet på Great Gandhi med alt tilbehør. Drikke kommer i tillegg og gjøres opp av den enkelte på stedet.

PÅMELDING: https://korfu2.korfu1.no/NFK/Kurs/Info/3229

Translate »