aug
14
søn
2022
Skrive- og dramaleir
aug 14-aug 18 heldags

Skrive- og dramaleir er et årlig arrangement for ungdom mellom 14 og 17 år fra Nordland, Troms og Finnmark.

Skrive- og dramaleiren er for både gutter og jenter som har lyst til å teste ut kreativ skriving eller skuespill og teatersport, og dette er et unikt tilbud for de som har lyst til å tilbringe en uke i sommerferien sammen med andre skrive- og teaterglade fra hele Nord-Norge!

 

Praktisk informasjon
Leiren foregår 14.- 18. august på Sjunkhatten leirsted i Vatnlia, utenfor Bodø.

Reisen til og fra leiren må man betale og ordne med selv. Vi kobler gjerne sammen de som bor i nærheten av hverandre for samordning av reise. Ved behov kan vi også gi tips om reisemåter.

I tillegg til forfatteren og sceneinstruktøren vil det være med to ansvarlige voksne fra fylkesbiblioteket.

Deltakeravgiften er 1.200,- og inkluderer mat, overnatting, aktiviteter samt skrive- og dramaleksjonene.

Påmeldingsfrist 1. august.

 

MER INFORMASJON SAMT PÅMELDING- TRYKK HER!

Det er plass til 20 deltakere, og de som får plass vil få beskjed om dette.

 

Ta kontakt hvis det er noen spørsmål!

sep
1
tor
2022
Nasjonal bibliotekdag 2022
sep 1 heldags

Tema for Nasjonal bibliotekdag 2022 er bibliotek og frivillighet.
Les mer om Nasjonal bibliotekdag 2022

Nasjonal bibliotekdag arrangeres 1. september hvert år. Dagen skal synliggjøre bibliotekene ovenfor beslutningstagerne og folk flest.

Nasjonal bibliotekdag kan ha et tema, men hver enkelt deltaker bestemmer selv om man benytter seg foreslåtte tema. Alle oppfordres uansett til å trekke frem aktuelle bibliotekpolitiske saker.

sep
3
lør
2022
Havmannpris- utdeling
sep 3 heldags

Havmannpris-utdeling. Mer informasjon kommer

Arrangementet streames

sep
19
man
2022
Bibliotekmøte i Nordland 2022
sep 19-sep 21 heldags

 

Påmelding til bibliotekmøtet 2022 er klar! 19. – 21. september braker det løs, og vi ønsker alle bibliotekansatte i Nordland velkommen til årets høydepunkt for bibliotekansatte:)

Litt praktisk informasjon:

Hvor: Thon Hotel Nordlys, Bodø

Når: 19. – 21. september (se program for tidspunkt)

Påmeldingsfrist: 1. september

Trykk på lenken til påmelding nederst på siden for mer informasjon om priser,overnatting  middager etc.

Dag 1:

Vi har erstattet den tradisjonelle biblioteksjefdagen men beholder tematikken fra tidligere biblioteksjefsdager der programmet fortsatt er fokusert på ledelse. Men det finnes mange måter å lede på, også å lede seg selv. La dere inspirere av Jan Martin Berge, psykolog og prisbelønnet foredragsholder som inviterer til et 2- timers foredrag/minikurs om «Hvordan være sin egen og andres sjef». Hilde Grefsrud ved Viken fylkesbibliotek stiller spørsmålet «Vil vi gi fra oss makt? om samskaping og likeverd, mens vår egen Marit Laland presenterer både Litteraturstrategien for Nord-Norge og Prosjektet Det nye Nord som henholdsvis team- og prosjektleder. På sistnevnte programpost vil musiker Moddi delta digitalt, og Marit og representanter fra prosjektgruppa presentere prosjektet så langt.

Dag 2:

På tirsdag legger vi opp til en mer praktisk dag, med fokus på formidling!  Vi har tre hovedtemaer for dagen: Lesersørvis , «Kulturfondstafetten» og videoboktipsing. Dagen begynner med en oppfriskning i Lesersørvis, med hovedvekt på hurtiglesning og bokbeskrivelser. Denne metodikken brukes bl.a. til bokanbefalinger i Kulturfondstafetten, som er en kampanje som pågår i hele landet for tiden, der ansatte i folkebibliotek deler videopresentasjoner av kulturfondbøker. Deretter går vi over til en mer praktisk workshop i såkalt videoboktipsing, der alle som vil får prøve å filme egne bokanbefalinger. Disse øvelsene i bokanbefalinger skal ruste deltakerne til å formidle videoboktips på egne sosiale medier, men vi håper også at dere synes dette er så gøy og lettvint at det også etter hvert vil resultere i bidrag til Kulturfondstafetten. Vi ønsker å inspirere bibliotekarene fra Nordland til å bli med på denne dugnaden, og høstens workshop blir et startskudd til dette. (OBS!: Mer informasjon om workshop sendes ut på e-post  til deltakerne i god tid før møtet)

Dag 3:

Dere kan også glede dere til bibliotekmøtets siste dag, hvor vi blant annet får interiørdesigner Mette Milling «Heart Space- forholdet mellom menneske og bibliotekrom», der vi skal innom design, funksjon, farger, lys og bærekraft. Apropos bibliotekrom, biblioteksjef Joep Aarts vil også presentere fra bibliotekrom Meieriet.- Design workshop Includi. Vi avslutter bibliotekmøtet for i år med et inspirerende foredrag av biblioteksjef Maria Almli fra Steigen bibliotek om «Gresset er grønnere i biblioteket».

Lenke til påmelding: trykk her!

Her finner dere foreløpig program. Minner om at programmet er ikke ferdigstilt, og endringer kan forekomme.

des
5
man
2022
Kursdag barne- og ungdomsbibliotekarbeid i Nordland
des 5@10:00-16:00

Kursdag og nettverkssamling for barne- og ungdomsbibliotekarbeid i Nordland.

Sted: Litteratursalen, Stormen bibliotek, Bodø

Mer informasjon kommer. Overnatting ifm. deltagelse på IBBY dagen etter dekkes av fylkesbiblioteket.

des
6
tir
2022
IBBY 2022
des 6@10:00-16:30

Presentasjon av årets barne- og ungdomslitteratur.

Sted: Litteratursalen, Stormen bibliotek, Bodø

Streames.

Mer informasjon og påmelding kommer.

Translate »