Hva skjer om du sender åtte låtskrivere til hvert sitt sted i NordNorge og lar pennen løpe fritt? I prosjektet «Det nye nord» skal gamle klisjeer tas ved roten, og et nytt bilde av landsdelen tegnes

Bakgrunn

Om prosjektet

Da artisten Moddi flyttet tilbake til Senja etter femten år hjemmefra, oppdaget han at det meste var forandret. Ansiktene, samtalene, problemstillingene–selv språket var annerledes. Inspirert av alt det nye skrev Moddi albumet Bråtebrann om å vende tilbake til et sted hvor alt er forandret. Nå fortsetter Moddi sitt prosjekt, i samarbeid med noen av landsdelens fineste penner og stemmer.

I løpet av 2022 og 2023 skal åtte artister sendes ut på feltopphold i Nord-Norge. Oppdraget deres er å la seg inspirere av folket, naturen, historiene og stemningen, og skape musikk uhildet av det nostalgiske sløret vi så alt for ofte legger over poesien her i nord. Med på prosjektet er et stjernelag av nordnorske musikere fra Porsanger i nord til Helgeland i sør: Ida Maria og Thomas Langvann (R.Ø.D. Jazzkvartett),Jon-Are Masternes (Klish), Ingvild Austgulen (Opphav),Lars Bremnes, Emil Kárlsen, Risten Anine Gaup, Frode Larsen (Kantona) og ikke minst Moddi selv. I tillegg til musikerne vil de lokale folkebibliotekene spille en sentral rolle i prosjektet, både som vertskap og som arena under feltarbeidene, med rom for alt fra låtskriverkurs og konserter til folkemøter hvor endringene i landsdelen tematiseres og tonesettes.

«Det nye nord» er et samarbeidsprosjekt mellom Moddi, Nordland fylkesbibliotek, folkebibliotekene i Nordland, Bodø 2024 og Festspillene i Nord-Norge. Støttet av Nordlandfylkeskommune, Norsk kulturråd, Fritt Ord og Bodø 2024.

Translate »