Digital formidling 

Årene med pandemi har skutt fart i utviklingen og kompetansen på feltet digital litteraturformidling. I Nordland er det produsert mye de siste årene, alt fra enkle boktips til Sommerlesere til digitale bokbad med kjente forfattere, som Vigdis Hjort og Jan Kjærstad. Mange lokale forfattere har også fått et større publikum takket være digitale arrangementer som bibliotekene selv har laget. De fleste bibliotek formidler i det daglige på sosiale medier, noen har til og med våget seg ut på TikTok.

TikTok i biblioteket

TikTok i biblioteket

Mange bibliotek har i det siste fått opp øynene for TikTok som markedsføringskanal for barn og ungdom, og spesielt fenomenet #Booktok har gått som en farsott verden rundt. Hvordan kan bibliotek sette i gang med en egen TikTok-konto, og hva skal den inneholde? Les mer for å få gode tips

les mer
Rapport etter tiltakspakke for folkebibliotekene våren 2020

Rapport etter tiltakspakke for folkebibliotekene våren 2020

I mars 2020 satte regjeringen og Nasjonalbiblioteket inn ekstraordinære tiltak for å gi publikum et best mulig digitalt tilbud mens bibliotekene var koronastengt. 25 millioner kroner ble tildelt fylkesbibliotekene, Deichman og Bergen offentlige bibliotek til ekstra innkjøp av digitalt innhold og til digital formidling. Nå er resultatene oppsummert i en rapport.

les mer
Velkommen til Nordlands adventskalender med 24 litterære godbiter fra landsdelen

Velkommen til Nordlands adventskalender med 24 litterære godbiter fra landsdelen

2020 har vært det store gjennombruddsåret for digitale arrangement. I Nordland har bibliotekene tatt ballen, og fylkesbiblioteket kan sammen med bibliotekene nå stolt presentere 14 litterære arrangement, som er produsert fra Brønnøy i sør til Narvik i nord, i lukene på adventskalenderen. Vi kan lokke med arrangement for barn og for voksne. Her er fortelling, kokebok, krim, lyrikk, science fiction og tegneserie. Kanskje kan arrangementet Yoga for barn friste noen stivbeinte voksne også? Se hele programmet og mer info om kalenderen her.

les mer
Digitale arrangement fra Nordland

Digitale arrangement fra Nordland

Søknadsfristen er gått ut, og det er kommet inn søknader fra ti kommuner i Nordland, flere av bibliotekene hadde sågar gode ideer til flere arrangement. Planene er svært varierte, les mer her.

les mer
Bidra i Karanteket

Bidra i Karanteket

Meieriet bibliotek og Nordland fylkesbibliotek har utviklet Karanteket, en nettside med oversikt over digitale bibliotekressurser.
Vil ha ditt arrangement synlig på Karanteket, eller har du lyst til å teste ut og bidra med digital formidling som egner seg som bloggposter, er det bare å sende oss en e-post. 

les mer
Foto: Hilde Kat. Eriksen
Marit Laland

Rådgiver

Veronica Mørch

Spesialbibliotekar

Translate »