• FacebookNordlandFylkesbibliotek

Korona, stengte bibliotek og restriksjoner på fysiske møter førte til at biblioteksektoren måtte tenke nytt kjapt. Nasjonalbiblioteket fordelte midler til fylkesbibliotekene ut fra innbyggertall med føring om at midlene skulle brukes i samråd med folkebibliotekene. Noen av midlene blir brukt til Karanteket.no, mens resten er fordelt til folkebibliotekene for å de skal lage digitale arrangement.

Da søknadsfristen gikk ut var det kommet inn søknader fra ti kommuner i Nordland, flere av bibliotekene hadde sågar gode ideer til flere arrangement. Planene er svært varierte. Det er arrangement som omhandler skjønnlitteratur, lokalhistorie og sakprosa. Det er alt fra tegneserier, lyrikk, barne- og ungdomslitteratur til kokebøker og nordområdepolitikk for dummies. I tillegg er det flere som har planlagt musikalske innslag, alt fra trekkspill til jazztrio. Det er bare å glede seg!

Noen av arrangementene har allerede vært vist på bibliotekenes egne plattformer, det være seg bibliotekets Facebook-sider eller youtube-kanal. Andre digitale arrangement er like om hjørnet, og noen blir først klar til høsten. Det som er felles for dem alle er at de kommer til å inngå i en arrangementsrekke på Karanteket.no under fellesbetegnelsen Nordlandsrekka med fast sendetidspunkt.

Translate »