Påmelding til bibliotekmøtet 2022 !

Litt praktisk informasjon:

Hvor: Thon Hotel Nordlys, Bodø

Når: 19. – 21. september (se program for tidspunkt)

Påmeldingsfrist: 8. september

Trykk på lenken til påmelding nederst på siden for mer informasjon om priser,overnatting  middager etc.

Dag 1:

Vi har erstattet den tradisjonelle biblioteksjefdagen men beholder tematikken fra tidligere biblioteksjefsdager der programmet fortsatt er fokusert på ledelse. Men det finnes mange måter å lede på, også å lede seg selv. La dere inspirere av Jan Martin Berge, psykolog og prisbelønnet foredragsholder som inviterer til et 2- timers foredrag/minikurs om «Hvordan være sin egen og andres sjef». Hilde Grefsrud ved Viken fylkesbibliotek stiller spørsmålet «Vil vi gi fra oss makt? om samskaping og likeverd, mens vår egen Marit Laland presenterer både Litteraturstrategien for Nord-Norge og Prosjektet Det nye Nord som henholdsvis team- og prosjektleder. På sistnevnte programpost vil musiker Moddi delta digitalt, og Marit og representanter fra prosjektgruppa presentere prosjektet så langt. Første dag kjører vi en uformell middag på hotellet med pizzabuffet, og så rusler vi i noen minutter til Royal Bowling v/Radisson Blu hotel for en runde bowling (fylkesbiblioteket spanderer en serie på hver!)

Dag 2:

På tirsdag legger vi opp til en mer praktisk dag, med fokus på formidling!  Vi har tre hovedtemaer for dagen: Lesersørvis , «Kulturfondstafetten» og videoboktipsing. Dagen begynner med en oppfriskning i Lesersørvis, med hovedvekt på hurtiglesning og bokbeskrivelser. Denne metodikken brukes bl.a. til bokanbefalinger i Kulturfondstafetten, som er en kampanje som pågår i hele landet for tiden, der ansatte i folkebibliotek deler videopresentasjoner av kulturfondbøker. Deretter går vi over til en mer praktisk workshop i såkalt videoboktipsing, der alle som vil får prøve å filme egne bokanbefalinger. Disse øvelsene i bokanbefalinger skal ruste deltakerne til å formidle videoboktips på egne sosiale medier, men vi håper også at dere synes dette er så gøy og lettvint at det også etter hvert vil resultere i bidrag til Kulturfondstafetten. Vi ønsker å inspirere bibliotekarene fra Nordland til å bli med på denne dugnaden, og høstens workshop blir et startskudd til dette. På kvelden er det festmiddag på Brasserie X v/Ramsalt hotel.

Dag 3:

Dere kan også glede dere til bibliotekmøtets siste dag, hvor vi blant annet får interiørdesigner Mette Milling «Heart Space- forholdet mellom menneske og bibliotekrom», der vi skal innom design, funksjon, farger, lys og bærekraft. Apropos bibliotekrom, biblioteksjef Joep Aarts vil også presentere fra bibliotekrom Meieriet.- Design workshop Includi. Vi avslutter bibliotekmøtet for i år med et inspirerende blanding av lyrikk og musikk med Astri Hansen Juvik og trønderrockeren Terje Tranaas.

Lenke til påmelding: trykk her!

Her finner dere foreløpig program. Minner om at programmet er ikke ferdigstilt, og endringer kan forekomme.

Translate »