Velkommen til inspirasjonswebinar om samiske språk i det offentlige rom 

Målgruppe: Ansatte i bibliotek, skoler, kulturavdelinger, administrasjon og andre interesserte.

Tid: Onsdag 25. november klokka 0900-1100.

Webinaret er gratis.

Opptak av Webinaret var tilgjengelig t.o.m. 27. november kl. 1400.

Kirsti Saxi, fylkesråd for kultur, klima og miljø, inviterer til webinar med Ánne Márjá Guttorm Graven. Ánne Márjá Guttorm Graven har engasjert seg for samiske språk i en årrekke. Dette har hun gjort bl.a. gjennom snapchatkontoen Snaepmie med memes på samisk. Denne snapchatkontoen mottok Ánne Márjá Sametingets Språkløftepris i 2019 for . Ánne Márjá er også å høre i den samiskspråklige podkasten «Sis-Finnmárkku syndroma».

I fjor debuterte Ánne Marjá Guttorm Graven som skjønnlitterær forfatter med diktsamlingen Suorbmageažis. Diktsamlingen har et alvorlig tema, nemlig selvmord, og målgruppen er ungdom og voksne.

Ánne Márjá kommer under webinaret til blant annet å snakke om erfaringene hun har gjort seg med Snaepmie. Hun vil også fortelle om sitt språkengasjement som mor til to samisktalende barn i et norskspråklig miljø, og om hvorfor hun engasjerer seg for de samiske språkene. Hun vil gi noen konkrete tips til hva man kan gjøre for å støtte opp om de samiske språkene, og det vil være anledning for tilhørerne å dele sine erfaringer og tips med de andre deltakere på webinaret.

Send denne invitasjonen videre til dine kollegaer i kommunen og la de få delta i dette inspirerende webinaret sammen med oss.

Foto: Svein Harald Lian, En-til-en Media

Ánne Márjá Guttorm Graven er forfatter, oversetter, språkarbeider og foredragsholder.

Ánne Márjá Guttorm Graven lea girječálli, jorgaleaddji, giellabargi ja logaldalli.

 

For ytterligere informasjon kontakt Marianne Kappfjell markap@nfk.no eller ring 99037736

https://www.facebook.com/events/2902763836618893/

Translate »