Integrering – Hvilken vei?

Integrering – Hvilken vei? er et ettårig prosjekt om hverdagsintegrering utviklet av Nordland fylkesbibliotek og finansiert av Nasjonalbiblioteket.

Våre samarbeidsbibliotek er Fauske bibliotek, Vefsn bibliotek, Dønna bibliotek og Nesna bibliotek.

Nordland fylkesbibliotek ønsker at prosjektet skal ha overføringsverdi og være med å skape, samle og dele kunnskap om integrering for å videre stimulere folkebibliotekene til innovasjon, kreativitet og samarbeid.

Kari Meidell Sjule

Rådgiver

  75 65 07 75
  karsju@nfk.no

Kristin Laberg

Konsulent

  75 65 07 94
  krilab@nfk.no

Lenker

Rapport (kommer)

Vefsn bibliotek

Divan – Den episke kommunikasjonen

Prosjektgruppen ved Vefsn bibliotek består av Boba Ponjavic, Arkan Alhamdi Arkhan, Kinda Darwish, Ali Motahari og Wigdan Mohammed.

Vefsn bibliotek har hatt et variert program på begge arrangementene. Konseptet og tittel på arrangementene het «Divan», som spiller på den gode samtalen samt ordets betydning på persisk som betyr diktsamling. Det første arrangementet ble avholdt i mars og «Divan» trakk over 40 mennesker, der flesteparten var voksne. Det andre arrangementet ble avholdt i juni, der rundt 20 personer møtte opp.

I tillegg til gruppemedlemmene har også flere andre frivillige vært involvert på begge arrangementene, disse er: Ingunn Åsland, Sara Trabelsahi, Mahdi Haidari, Saska Cvijanovic, Jasminka Ponjavic-Dolovic og Hedda Kharchulun Tsegmed.

Nesna bibliotek

Skaperverksted for barn

Prosjektgruppen på Nesna bibliotek består av Sakiyo Osman Abdullahi (16), Ezat Arabzada(18) og Nim Kantara (42)

Gruppen ved Nesna bibliotek har valgt å ha arrangement i form av verksted. Det første arrangementet ble avholdt i påskeferien på en lørdag, og påskeverkstedet trakk over 60 mennesker, hvor godt over halvparten var barn. Det andre arrangementet ble også avholdt en lørdags formiddag, der skaperverksted og bingo sto på plakaten, også her møtte flest barn og unge, rundt 30 personer totalt. 

I tillegg til gruppemedlemmene har også Hanin Ahmnad, Nurelhuda Ahmed, Min Pimpoorach, Eirin Dybdal og Kjersti Knutsen deltatt som frivillig.

Dønna bibliotek

Mat og moro for hele familien

Prosjektgruppen ved Dønna bibliotek består av  Khadija Kaysoun, Daed Kaysoun og Sereen Hamra fra Syria, Jelena Budesa fra Serbia, og Daniel Gebrekristos fra Eritrea. 

Dønna bibliotek hadde et flott arrangement i forbindelse med prosjektet «Integrering – hvilken vei?» lørdag 8. juni. Her var det matservering fra mange ulike land, instruksjon i hip-hop dans for barn, foredrag om Eritrea, eventyrstund på norsk og arabisk og filmvisning av den Oscarnominerte «Kapernaum».

Fauske bibliotek

Bli kjent-dager

Prosjektgruppen ved Fauske bibliotek består av Aeda Altinawi, Abdul Hannan Alabdullah, Eldiz Sheikho, Najah Alabdullah og Nadia Alriyashi. Alle går i samme klasse på Fauske voksenopplæring.

 

Gruppen presenterte et rikholdig program med blant annet syrisk mat og arabisk eventyr med et engasjert publikum i alle aldre.

Translate »