Marie Alming Foto: Lene Myrvold Velle, Øvre Eiker bibliotek

Det kan være en krevende øvelse å finne rett bok til rett barn, men med et kurs i Lesersørvis får du mange av de verktøyene du trenger for å lykkes. Vi er derfor glade for å kunne tilby Lesersørviskurs til alle bibliotekansatte i Nordland.

Lesersørvis til barn tar utgangspunkt i det arbeidet som allerede er gjort med Lesersørvis til voksne, men innholdet er tilpasset barnebibliotekaren. På kurset lærer du om lesersørvismetoden og hvordan du kan bruke den i samtale med barna. Du lærer strategier for å bli kjent med samlingen og nye barnebøker på en hurtig og effektiv måte. Lesersørvis påvirker hvordan vi tenker om bøker, snakker om bøker og skriver om bøker. En del av kurset vil derfor også handle om skriftlig formidling.

Takket være midler fra prosjektet Formidlingskompetanse i folkebibliotek er bibliotekkonsulent Marie Alming frikjøpt fra Deichman for å utvikle og holde kurs i Lesersørvis til barn. Hun kommer til å besøke mange av landets fylker fremover, og kursrunden kommer til Bodø mandag 4. desember. Dette er hybridkurs som vil følges opp med en halv digital kursdag i etterkant av denne kursdagen. Det vil også bli utviklet et nettkurs i Lesersørvis til barn som på sikt blir tilgjengelig på Bibliotekutvikling.no.

Vi håper å se deg på kurs!

Mer informasjon og påmelding: Kurs i Lesersørvis til barn – Nordland fylkesbibliotek (nfk.no)

 

Translate »