Portrett av Aud Tåga

Aud Tåga: Rådgiver og prosjektleder i Troms og Finnmark fylkesbibliotek

Grand Salut!

Fabelaktig program, mulighet til å møtes, i takknemlighet til Aud Tåga som trer inn i pensjonistenes rekker rett etter nok en avvikling av bransjetreffet og den formidable jobben hun har gjort som leder av «Nordnorsk litteraturstrategi» – alt dette fortjener en grand salut! Gratulerer, litteraturbransjen i Nord-Norge – dere får igjen servert noe enestående på et sølvfat i Harstad i slutten av juni.

Det velspekkede og varierte fredagsprogrammet tilbyr kunnskaper om Lesesørvis og breddefornmidling, videre en høyt kvalifisert panelsamtale om kulturjournalistikk, og deretter den høytidelige tildelingen av årets arbeidsstipend til en nordnorsk, skjønnlitterær forfatter.

Og – du er invitert på Vårfest! Hvor liflig lyder ikke det?  Den «Kritiske kvartett» snakker om aktuell litteratur, «Vårres ordskatt» reflekteres i «Bajnnskap og svinprat» som litterært råstoff, og aftenen avsluttes med poesikonsert.

Lørdagen startes med nevnte Aud Tågas fremlegging av videreføringen av strategien og prosjektet «Sammen om nordnorsk litteratur». Deretter en viktig, «to the point»- post hvor forfattere selv snakker om vilkåra for å skrive i landsdelen. Arrangementet avsluttes med en samtale mellom forfatteren Sonaya Jirde Ali og Signe Agnethe Hansen om Alis nye diktsamling «Når jeg ser havet, slukner lyset».

Et slikt bransjetreff er naturligvis først og fremst en møteplass, og her er det lagt opp til gode muligheter for prat og mingling. En etterlengtet, og utsøkt, arena for opplevelser, hygge og inspirasjon – og glede over å kunne se hverandre i øynene, i «levanes live».

Hvor: Nordic Hall, Scandic hotel i Harstad

Når: 25 – 26 juni

Se det hele programmet her: Bransjetreff for litteraturen under festspillene i Nord-Norge – Troms og Finnmark fylkesbibliotek (tffk.no)