I forbindelse med avviklingen av fjernlån fra Rana benytter vi muligheten til å promotere det flotte fjernlånstjenesten som fortsatt tilbys i Narvik.  Her har vi et bredt tilbud av litteratur for barn- og ungdom, klassesett, Nord-norsk skjønnlitteratur, lokalhistorie fra nordre Nordland, samt en variert samling av utstyr til makerspace (se vår makerspace-brosjyre for mer informasjon).

Fjernlånsveiviseren viser til ulike låneveier for bibliotekene. For at lånesamarbeidet skal fungere optimalt, bør håndtering av bestillinger og levering av materiale være mest mulig effektivt. Vi anbefaler at bibliotekene i størst mulig grad benytter seg av Nasjonalbibliotekets Biblioteksøk og det regionale lånesamarbeidet for å sikre rask leveringstid og kortreiste dokumenter.

På grunn av avviklingen av fjernlånet i Rana, blir det herfra en ny praksis for folkebibliotekene i Nordland ved fjernlån i Norden, og bibliotekene må bestille bøkene selv. Det vil etter hvert komme egne veiledningsvideoer på våre nettsider som viser hvordan bibliotekene enkelt kan bestille bøker selv fra både Sverige og Danmark.

Sverige: (Libris) Lage egen bruker selv her: https://www.kb.se/samverkan-och-utveckling/libris/fjarrlan-i-libris/anslutning.html

Danmark: (ikke mulig å lage egen bruker uten årlig kostnad, men kan låne uten å være bruker) https://bibliotek.dk/ (se hvilket bibliotek som har boken du ønsker å låne, og send e-post til biblioteket som har materialet tilgjengelig)

  • FacebookNordlandFylkesbibliotek
Translate »