Vi ønsker å synliggjøre de samiske språk i bibliotekene og vil med dette bidra til språklig likestilling, og bevisstgjøring om samisk tilstedeværelse.

Fylkesbiblioteket har i høst jobbet sammen med flere samiske samarbeidspartnere og fått utarbeidet en oversettelse av et sett med bibliotekskilter til de tre mest brukte samiske språkene, sørsamisk, lulesamisk eller nordsamisk.

Skiltene består av de vanligste bibliotektermene som mange av oss har på skilt og hyller i bibliotekene i dag, (Skjønnlitteratur, Faglitteratur, Tidsskrifter, Lydbøker, osv.) I tillegg har vi laget forslag til skilt med åpningstider, som kan henges på dør eller skranke e.l.

De av dere som har hyllemerking fra før kan ta kontakt for å drøfte muligheten for å få laget en samisk hyllemerking som passer med eksisterende skilt.