• FacebookNordlandFylkesbibliotek

Barn fra 1. til 7. klasse kan delta på Sommerles i Nordland også i 2020, og påmeldingen for bibliotekene er nå i gang!

Informasjon er sendt ut til alle folkebibliotekene, ta kontakt med Veronica Mørch om du har spørsmål eller vil ha mer informasjon. 

BS Eurobib har også åpnet for premiebestilling, se lenke til høyre/nederst på siden. Frist for premiekjøp er 22. november 2019. De vil åpne for etterbestillinger på et tidspunkt.

Hva er Sommerles?

Sommerles er utviklet av Vestfoldbibliotekene og firmaet Snuti, og er en digital lesekampanje for barn i 1.-7. klasse. Tanken bak utviklingen av Sommerles var å bruke elementer fra digitale spill for å få barna til å lese så mye som mulig i løpet av kampanjeperioden (1. juni – 31. august). På nettsiden sommerles.no samler barna XP (poeng), deltar i oppgaver, ser hva venner leser og tjener opp troféer. Underveis gjør de seg også fortjent til små premier som hentes på biblioteket.

Ren lystlesing om sommeren er en avslappende og deilig sommerferieaktivitet, og ikke minst er det viktig for å opprettholde og utvikle leselysten og lesekompetansen hos barn og unge den tiden de ikke leser på skolen i ferien

Organisering og gjennomføring av Sommerles i Nordland

Fylkesbiblioteket står for administrering av lesekampanjen, og vi står også for kostnadene knyttet til deltagelse for de påmeldte bibliotekene i Nordland.

Det enkelte bibliotek må selv melde seg på, rekruttere lesere og gjennomføre kampanjen i sin kommune, og dekke kostnadene for premier og trykt materiell (plakater o.l).

Lenker 

Ressursside for de som jobber med Sommerles i Nordland

Translate »