Faste arrangement

Under finner du en oversikt over våre faste arrangement som gjentas årlig. For å holde deg oppdatert om våre pågående kurs og arrangement, sjekk ut vår kalender

Hva skjer

Havmannprisen

h

«Havmannen» av Antony Gormley. Rana kommune. Oppført i 1995

Havmannprisen er en skjønnlitterær pris som har til formål å fremme nordnorsk litteratur. Prisen går til den beste nordnorske skjønnlitterære boken.
En fagjury bestående av fire personer vurderer aktuelle titler og velger en vinner fra nordnorske bokutgivelser.
Havmannprisen deles ut i et samarbeid mellom Helgeland sparebank, Rana bibliotek og Nordland fylkesbibliotek. Prisen støttes for øvrig av Ark Mo og Norsk forfattersentrum, avd. Nord-Norge.Prisen deles ut under Havmanndagene i Mo i Rana. 
Prisvinnere:
2019: Nedrejord, Kathrine: Forvandlinga 
2018: Gabrielsen, Gøhril: Ankomst 
2017:  Knutsen, Per: Broren til Hugo
2016: Pettersen, Siri: Evna
2015: Skåden, Sigbjørn: Våke over dem som sover
2014: Lindkvist, Ellisiv: Ditt rød hår, Unn
2013: Nyborg, Line Merethe: Du vet ikke hvem jeg er
2012: Jenssen, Frank A.: Snøen er aldri hvit
2011: Bugge, Mikkel: Gå under jorda
2010: Einan, Ellen: Noen venter på bud
2009: Arvola, Ingeborg: Ingen dager uten regn
2008: Thørring, Jorunn: Tarantellen.
2007: Wassmo, Herbjørg: Et glass melk takk.
2006: Øverås, Tor Eystein: Til – en litterær reise.
2005: Olsen, Morten Harry: Størst av alt.
2004: Eriksen, Endre Lund: Ingen kan stoppe meg no.
2003: Nilstun, Ragnhild: For kjærlighets skyld.
2002: Skogheim, Dag: Sanatorieliv.
2001: Ørstavik, Hanne: Tiden det tar.
2000: Stien, Laila: Gjennom glass.
1999: Klippenvåg, Odd: Body & Soul.

IBBY høstkurs

s

Nordland fylkesbibliotek arrangerer hver høst IBBY-høstkurs hvor den nye  barne- og ungdomslitteraturen presenteres av dyktige formidlere.

IBBY er en internasjonal organisasjon som jobber for å spre kunnskap om barne- og ungdomslitteratur. Målet er å gi barn og unge, uansett hvor de bor, tilgang til bøker og å la bøker bygge bro mellom mennesker og kulturer. Det finnes nasjonale seksjoner i nesten 80 land, og det er Ibby Norge som står for innholdet i  høstkursene som arrangeres over hele landet.  

Dette er sannsynligvis den mest komplette oversikt over hva som er utgitt for barn og unge det året, og relevant for alle som jobber med lesing og litteraturformidling i skoler og bibliotek. Høstkurset arrangeres i Bodø, og streames for de som ikke har anledning til å ta turen.

Bibliotekmøtet i Nordland

s

Hvert år i september arrangeres Nordland fylkesbibliotek en bibliotekfaglig konferanse for bibliotekansatte i fylket. 

Vi byr på et svært spennende og variert faglig program, du får sjansen til å møte kolleger og ikke minst knytte kontakter og legge grunnlag for fremtidige samarbeid.

Konferansen samler deltagere fra folkebibliotek og videregående skoler fra hele Nordland.

Festivalbibliotek Márkomeannu

s
Nordland fylkesbibliotek står hvert år for festivalbiblioteket på Márkomeannu, en festival som arrangeres på Gállogieddi samisk friluftsmuseum på Evenes. 
I festivalbiblioteket er det egne arrangementer, og publikum kan blant annet  lese aviser, ta en kikk på den nye samiske litteraturen, lese tegneserier, lytte til samiske plateutgivelser, bruke gratis internett, lade mobilen, tegne, spille spill –  eller bare ta en pause.
Márkomeannu-festivalen har en klar samisk profil, og presenterer samiske artister, kunstnere og kulturutøvere fra hele Sápmi. Programmet er variert og man finner både musikk, visuell kunst, scenekunst, litteratur, seminarer, idrett, vandringer, marked, barneprogram og ungdomsprogram på festivalen. Les mer om festivalen her.

Skrive- og dramaleir

s

Vatnlia 2014

Skrive- og dramaleir er en årlig og ukeslang sommerleir for ungdom mellom 14 og 17 år fra Nordland, Troms og Finnmark.
Leiren er for både gutter og jenter som har lyst til å teste ut kreativ skriving eller skuespill og teatersport, og dette er et unikt tilbud for de som har lyst til å tilbringe en uke i sommerferien sammen med andre skrive- og teaterglade fra hele Nord-Norge. Den arrangeres ofte på Vatnlia leirskole utenfor Bodø, men vi kan også ha det flere steder i fylket, blant annet har vi vært på Borg i Lofoten. 

To ansatte fra fylkesbiblioteket er ansvarlig tilstede hele uka og syr sammen det praktiske, sammen med en forfatter som står for skrivekurs og en dramainstruktør som holder dramakurs. Se informasjon om årets leir og påmelding her

Ord i Spor

sOrd i spor er en litteraturfestival som arrangeres hvert år under Vinterfestuka i Narvik. Ord i spor har sitt hovedprogram i Narvik, men flere av bidragsyterne besøker også andre steder i Nordland fylke.
Ord i spor er et samarbeid mellom Narvik bibliotek, Nordland fylkesbibliotek, Narvik videregående skole og Stiftelsen Vinterfestuka. I tillegg er samarbeidende bibliotek i Nordland lokale arrangører.
Se Vinterfestuka sine nettsider for fullt program, og se Ord i spor sine sider på Facebook for å holde deg oppdatert på årest litteraturprogram.

Translate »