Faste arrangement

Under finner du en oversikt over våre faste arrangement som gjentas årlig. For å holde deg oppdatert om våre pågående kurs og arrangement, sjekk ut vår kalender

Hva skjer

Havmannprisen

h

«Havmannen» av Antony Gormley. Rana kommune. Oppført i 1995

Havmannprisen er en litterær pris som utdeles årlig for beste nordnorske bok utgitt i foregående år. Prisen utdeles under Havmanndagene i Mo i Rana, av Rana bibliotek og Nordland fylkesbibliotek i samarbeid med Helgeland sparebank, Ark Mo og Norsk Forfattersentrum. For årene 1996 og 1997 ble Havmannprisen tildelt etter avstemning blant brukerne av folkebiblioteket i Mo i Rana. I 1998 ble den fast etablert som landsdelspris for beste nordnorske bok, tildelt etter vurdering av en fagjury.[1][2][3]Premien består av et diplom, et nordlandsåkle og et pengebeløp; og deles ut under Havmanndagene i mai.

 

Prisvinnere:

Ord i Spor

Ord i spor er en litteraturfestival som arrangeres hvert år under Vinterfestuka i Narvik, og er et  samarbeid mellom Narvik bibliotek, Nordland fylkesbibliotek, Narvik videregående skole og Stiftelsen Vinterfestuka.
Se Vinterfestuka sine nettsider for fullt program, og se Ord i spor sine sider på Facebook for å holde deg oppdatert på årets litteraturprogram.

Bokdagen i Rana 

Bokdagen i Rana arrangeres en lørdag sent i november hvert år og har vært et fast årlig arrangement siden 1982.

Bokdagen foregår i Rana biblioteks lokaler, og er et samarbeid mellom Nordland fylkesbibliotek, Rana bibliotek og Nasjonalbiblioteket.

Bokdagen har aktiviteter i både barneavdelingen og voksenavdelingen, og består av forfattersamtaler, presentasjoner av årets nye bøker og opplesninger fra forfatterne selv, i tillegg til utstillinger og noen ganger musikk.

Bibliotekmøtet i Nordland

s

Hvert år i september arrangeres Nordland fylkesbibliotek en bibliotekfaglig konferanse for bibliotekansatte i fylket.

Vi byr på et svært spennende og variert faglig program, du får sjansen til å møte kolleger og ikke minst knytte kontakter og legge grunnlag for fremtidige samarbeid.

Konferansen samler deltagere fra folkebibliotek og videregående skoler fra hele Nordland.

Bibliotekmøtet i Nordland 2023: Program og presentasjoner 

IBBY høstkurs

s

Nordland fylkesbibliotek arrangerer hver høst IBBY-høstkurs hvor den nye  barne- og ungdomslitteraturen presenteres av dyktige formidlere.

IBBY er en internasjonal organisasjon som jobber for å spre kunnskap om barne- og ungdomslitteratur. Målet er å gi barn og unge, uansett hvor de bor, tilgang til bøker og å la bøker bygge bro mellom mennesker og kulturer. Det finnes nasjonale seksjoner i nesten 80 land, og det er Ibby Norge som står for innholdet i  høstkursene som arrangeres over hele landet.  

Dette er sannsynligvis den mest komplette oversikt over hva som er utgitt for barn og unge det året, og relevant for alle som jobber med lesing og litteraturformidling i skoler og bibliotek. Høstkurset arrangeres i Bodø, og streames for de som ikke har anledning til å ta turen.

Festivalbibliotek Márkomeannu

s
Nordland fylkesbibliotek står hvert år for festivalbiblioteket på Márkomeannu, en festival som arrangeres på Gállogieddi samisk friluftsmuseum på Evenes. 
I festivalbiblioteket er det egne arrangementer, og publikum kan blant annet  lese aviser, ta en kikk på den nye samiske litteraturen, lese tegneserier, lytte til samiske plateutgivelser, bruke gratis internett, lade mobilen, tegne, spille spill –  eller bare ta en pause.
Márkomeannu-festivalen har en klar samisk profil, og presenterer samiske artister, kunstnere og kulturutøvere fra hele Sápmi. Programmet er variert og man finner både musikk, visuell kunst, scenekunst, litteratur, seminarer, idrett, vandringer, marked, barneprogram og ungdomsprogram på festivalen. Les mer om festivalen her.

Translate »