Barnehagebibliotek – en ressursside

Her finner du aktuelle ressurser knyttet til barnehagebibliotek, et satsingsområde for bibliotekene i Nordland i 2020/2021 

Referat fra Bibliotekmøtet 2020: Bibliotek og barnehage(barn) = sant, Trude Hoel
PowerPoint-presentasjon fra Bibliotekmøtet 2020: Barnehagetilbudet til Hamarøy bibliotek, Mari Hopland
Tøyveskebiblioteket Les Høyt!

 

Kort og godt går tøyveskebiblioteket Les Høyt! ut på at barnefamilier kan låne med seg en tøypose med høytlesingsbøker hjem fra barnehagen, og levere på samme sted. Tanken er at dette er en enkel måte å få bøker til hjemmet som egner seg til høytlesing, både for de som ikke har mange bøker hjemme fra før og for de som har en hektisk hverdag.

Tøyveskebiblioteket kan fungere som et startpunkt for kontakt mellom barnehage og bibliotek og danne grunnlag for videre samarbeid, eller være et nytt tilbud i et eksisterende samarbeid.

Tøyveskebiblioteket Les Høyt! er et barnehagebibliotek- og høytlesingsprosjekt utviklet av Nordland fylkesbibliotek til bruk av alle folkebibliotekene i fylket. Tøyvesker og materiell er gratis å bestille for bibliotekene i Nordland. Les mer og bestill her:

https://bibliotek.nfk.no/toyveskebiblioteket-les-hoyt/

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Forslag til samarbeidsavtale mellom bibliotek og barnehage

For å gi  litt ekstra starthjelp og konkretisere samarbeidet med barnehagen( e) i kommunen din har vi laget et forslag til samarbeidsavtale med barnehagene, sammen med noen praktiske tips fra Hamarøy bibliotek til slutt, se vedlagte fil:

Forslag til samarbeidsavtale og praktiske tips fra Hamarøy bibliotek

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Translate »