Sommerles

Ren lystlesing om sommeren er en avslappende og deilig sommerferieaktivitet, og ikke minst er det viktig for å opprettholde og utvikle leselysten og lesekompetansen hos barn og unge den tiden de ikke leser på skolen i ferien.
Barn fra 1. til 7. klasse kan delta på Sommerles i Nordland, og 37 kommuner er i 2023 påmeldt den populære nasjonale og digitale lesekampanjen.
NB! Dette er en informasjonsside om Sommerles, selve kampanjen finnes på:  sommerles.no
Hva er Sommerles?

Sommerles er utviklet av Vestfoldbibliotekene og firmaet Snuti, og er en digital lesekampanje for barn i 1.-7. klasse. Tanken bak utviklingen av Sommerles er å bruke elementer fra digitale spill for å få barna til å lese så mye som mulig i løpet av kampanjeperioden (1. juni – 31. august). På nettsiden sommerles.no samler barna XP (poeng), deltar i oppgaver, ser hva venner leser og tjener opp troféer. Underveis gjør de seg også fortjent til små premier som hentes på biblioteket.

Organisering og gjennomføring av Sommerles i Nordland

Fylkesbiblioteket står for administrering av lesekampanjen i fylket.

Det enkelte bibliotek må selv melde seg på via fylkesbiblioteket, rekruttere lesere og gjennomføre kampanjen i sin kommune, og dekke kostnadene for kommunedeltagelse,  premier og trykt materiell (plakater o.l).

36 kommuner i Nordland er med på Sommerles 2023.

Translate »