Sommerles.no

Ren lystlesing om sommeren er en avslappende og deilig sommerferieaktivitet, og ikke minst er det viktig for å opprettholde og utvikle leselysten og lesekompetansen hos barn og unge den tiden de ikke leser på skolen i ferien.
Barn fra 1. til 7. klasse kan delta på Sommerles i Nordland, og 33 kommuner var i 2020 påmeldt den populære nasjonale og digitale lesekampanjen.
NB! Dette er en informasjonsside om Sommerles, selve kampanjen finnes på:  sommerles.no
Hva er Sommerles?

Sommerles er utviklet av Vestfoldbibliotekene og firmaet Snuti, og er en digital lesekampanje for barn i 1.-7. klasse. Tanken bak utviklingen av Sommerles er å bruke elementer fra digitale spill for å få barna til å lese så mye som mulig i løpet av kampanjeperioden (1. juni – 31. august). På nettsiden sommerles.no samler barna XP (poeng), deltar i oppgaver, ser hva venner leser og tjener opp troféer. Underveis gjør de seg også fortjent til små premier som hentes på biblioteket.

Organisering og gjennomføring av Sommerles i Nordland

Fylkesbiblioteket står for administrering av lesekampanjen i fylket.

Det enkelte bibliotek må selv melde seg på via fylkesbiblioteket, rekruttere lesere og gjennomføre kampanjen i sin kommune, og dekke kostnadene for komunedeltagelse,  premier og trykt materiell (plakater o.l).

35 kommuner i Nordland er med på Sommerles 2021. Se oversikt og nyttige lenker til høyre.

Aktuelt

Sommerles + BookBites = sant

Sommerles + BookBites = sant

I BookBites i Nordland finner man nå bokhyller til Sommerlesere med bøker og lydbøker. Fylkesbiblioteket har også kjøpt inn rollup med markedsføring av BookBites til alle kommunene i fylket.

1. juni starter Sommerles 2020!

I fjor leste hver Sommerlesdeltager i Nordland i gjennomsnitt 12 bøker hver, og i år har 33 folkebibliotek i Nordland spennende bøker og premier klare til årets store høydepunkt!

Påmelding til Sommerles 2020

Påmelding til Sommerles 2020

Barn fra 1. til 7. klasse kan delta på Sommerles i Nordland også i 2020, og påmeldingen for bibliotekene er nå i gang.

Ren lystlesing om sommeren er en avslappende og deilig sommerferieaktivitet, og ikke minst er det viktig for å opprettholde og utvikle leselysten og lesekompetansen hos barn og unge den tiden de ikke leser på skolen i ferien.

Translate »