E-lån Nordland

E-lån Nordland er navnet på samarbeidet bibliotekene i Nordland har om e-bøker og e-lydbøker.

E-bøkene eies fylkets bibliotek i fellesskap. Litteraturen lånes ut i en app og er tilgjengelig for alle som er registrert i et bibliotek som er med i samarbeidet.

Alle bibliotekene bidrar til innkjøp av lisenser, og den årlige summen skal utgjøre (minimum) 5% av bibliotekets bokbudsjett.

E-bøker kjøpes i hovedsak fra Bokbasen AS. Dette koordineres av fylkesbiblioteket og det er etablert en felles innkjøpsgruppe i Nordland.

Har du spørsmål, kommentarer eller innkjøpsønsker, kontakt gruppen på ebuy@nfk.no.

BookBites

I midten av mars 2020 flyttet bibliotekene i Nordland eboksamlingen over på ny løsning, appen BookBites. Denne vil erstatte Ebokbib.

Bibliotekene vil finne markedsføringsmateriell på https://www.bibsent.no/bibliotekp…/…/markedsforingsmateriell for bruk i sosiale medier o.l. Fylkesbiblioteket vil promotere BookBites via skjermtavler og trykt materiell, mer informasjon kommer

BookbBites kan brukes på nettbrett og mobile enheter som benytter operativsystemene iOS eller Android (lastes ned fra App Store eller Google Play) .

Man må opprette en bruker i appen første gang du registrerer deg, og du får tilgang via epostadresse og passord.

I BookBites vil lånere kunne låne, reservere og lese bøker slik man er vant med fra eBokBib.

Markedsføringsmateriell

Kom i gang med å gjøre BookBites synlig for innbyggerne i kommunen din. Her finner du bilder, videoer, bokmerker og plakater som kan brukes til å markedsføre appen. Materiellet kan lastes ned og brukes som det er, eller du kan implementere det i ditt eget markedsføringsmateriell. Bruk det for eksempel i sosiale medier, på hjemmesider eller fysisk i biblioteket.

NB: Materiellet må kun brukes til å markedsføre BookBites-appen og kan ikke brukes til andre formål.

Aktuelt

Høstens bestselgere i bookbites

Høstens bestselgere i bookbites

Den siste tiden har høstens store utgivelser og forfatternavn tikket inn i bookbites, og vi tenkte at det kunne være en god anledning til å markedsføre e-boktilbudet i bibliotekene i fylket.

Sommerles + BookBites = sant

Sommerles + BookBites = sant

I BookBites i Nordland finner man nå bokhyller til Sommerlesere med bøker og lydbøker. Fylkesbiblioteket har også kjøpt inn rollup med markedsføring av BookBites til alle kommunene i fylket.

Flere e-bøker i BookBites

Flere e-bøker i BookBites

Som en del av tiltakspakken for å sikre befolkningen tilgang til bibliotektjenester når bibliotekene er stengt har regjeringen bevilget 20 millioner kroner til innkjøp av e-bøker til folkebibliotek.

Bookbites blir ny ebok-app i Nordland

Bookbites blir ny ebok-app i Nordland

Appen Bookbites ble valgt om arvtaker etter EbokBib. Fra 18. mars 2020 vil den nye appen være leseplattform for ebøker og elydbøker i Nordland.

Ny app for e-bøker

Ny app for e-bøker

Det er nå anbud ute på Doffin på ny app for e-bøker! Anbudsfrist er 20. januar 2020.

Kjell Gunnar Nilsen

Fag- og utviklingsleder

  75 65 07 79
  kjenil@nfk.no

Markedsføringsmateriell:

Translate »