E-lån Nordland

E-lån Nordland er navnet på samarbeidet bibliotekene i Nordland har om e-bøker og e-lydbøker.

E-bøkene eies fylkets bibliotek i fellesskap. Litteraturen lånes ut i en app og er tilgjengelig for alle som er registrert i et bibliotek som er med i samarbeidet.

Alle bibliotekene bidrar til innkjøp av lisenser, og den årlige summen skal utgjøre (minimum) 5% av bibliotekets bokbudsjett.

E-bøker kjøpes i hovedsak fra Bokbasen AS. Dette koordineres av fylkesbiblioteket og det er etablert en felles innkjøpsgruppe i Nordland.

Har du spørsmål, kommentarer eller innkjøpsønsker, kontakt gruppen på ebuy@nfk.no.

BookBites

1. april 2020 flytter bibliotekene i Nordland eboksamlingen over på ny løsning, appen BookBites. Denne vil erstatte Ebokbib.

Bibliotekene vil finne markedsføringsmateriell på https://www.bibsent.no/bibliotekp…/…/markedsforingsmateriell for bruk i sosiale medier o.l. Fylkesbiblioteket vil promotere BookBites via skjermtavler og trykt materiell, mer informasjon kommer

BookbBites kan brukes på nettbrett og mobile enheter som benytter operativsystemene iOS eller Android (lastes ned fra App Store eller Google Play) .

Man må opprette en bruker i appen første gang du registrerer deg, og du får tilgang via epostadresse og passord.

I BookBites vil lånere kunne låne, reservere og lese bøker slik man er vant med fra eBokBib.

Kjell Gunnar Nilsen

Fag- og utviklingsleder

  75 65 07 79
  kjenil@nfk.no

Markedsføringsmateriell:

Markedsføringsmateriell

Kom i gang med å gjøre BookBites synlig for innbyggerne i kommunen din. Her finner du bilder, videoer, bokmerker og plakater som kan brukes til å markedsføre appen. Materiellet kan lastes ned og brukes som det er, eller du kan implementere det i ditt eget markedsføringsmateriell. Bruk det for eksempel i sosiale medier, på hjemmesider eller fysisk i biblioteket.

NB: Materiellet må kun brukes til å markedsføre BookBites-appen og kan ikke brukes til andre formål.

Translate »