SÅNN!

Nordland fylkesbibliotek har utviklet en serie brosjyrer til hjelp og inspirasjon til folkebibliotekene som har ønske om å utvikle sine bibliotektjenester. Under finner du en oversikt over utgivelser i SÅNN!-serien.

 

Har du et utviklingsønske? Kontakt oss gjerne med forslag til vår neste SÅNN-brosjyre!

Veronica Mørch

Spesialbibliotekar

  75 65 07 88   veromo@nfk.no

Kari Meidell Sjule

Rådgiver

  75 65 07 75   karsju@nfk.no

Roar Nygård

IKT - Rådgiver

  75 65 07 76   roanyg@nfk.no

SÅNN! Makerspace

Et makerspace, også kjent som folkeverksted i biblioteksammenheng eller skaperverksted i skolen, er kort og godt en møteplass der folk skaper, lærer, utvikler, bygger, tester og fikser ting. Det kan bestå av programmering og nyskapende verktøy og teknologi, som 3D-printere, microbits og laserkuttere, men det er også rom for enklere skapervirksomhet med analoge verktøy og teknikker som keramikk, symaskiner, treklosser, saks, lim og Lego.   I denne brosjyren finner du en oversikt over og kort beskrivelse av produkter tilgjengelig for utlån til folkebibliotekene.

Last ned:

SÅNN! Kurs og Arrangement

I denne SÅNN! brosjyren gir vi deg en steg-for-steg guide til hvordan bibliotekene kan gjennomføre et arrangement, altså hva gjør man før, under og etter arrangementet i biblioteket. Poenget med denne brosjyren er å gi råd, tips og anvisning til det praktiske arbeidet for å heve arrangørkompetansen i bibliotekene. Arbeidsarkene som følger med brosjyren er et nyttig redskap som kan brukes for hvert enkelt arrangement i biblioteket.

SÅNN! Infoskjerm

Denne håndboka er en introduksjon til infoskjermsystemet Xibo som brukes av de fleste kommunale bibliotekene i Nordland. Du vil lære å lage layouter / plakater og hvordan du publiserer dem på infoskjermer. I tillegg får du et innblikk i enkel feilsøking samt mange tips og triks.

Last ned:

Translate »