SÅNN!

Nordland fylkesbibliotek har utviklet en serie brosjyrer til hjelp og inspirasjon til folkebibliotekene som har ønske om å utvikle sine bibliotektjenester. Under finner du en oversikt over utgivelser i SÅNN!-serien.

 

Har du et utviklingsønske? Kontakt oss gjerne med forslag til vår neste SÅNN-brosjyre!

Brosjyreframside Nasjonalt lånekort
Brosjyreframside Nasjonalt lånekort
sånn venneforening forside

Kari Meidell Sjule

Rådgiver

  75 65 07 75   karsju@nfk.no

SÅNN! Venneforening

Denne brosjyren gir tips om hvordan man kan komme i gang med en venneforening i biblioteket!

SÅNN! Festivalbibliotek

Ønsker ditt bibliotek å komme i gang med festivalbibliotek, men trenger tips for å komme i gang? Da er denne brosjyren for deg!

SÅNN! Ditt nasjonale lånekort

Nasjonalt lånekort er et kort som gir deg mange fordeler. Du kan låne bøker, se film, få tilgang til e-bøker og mye mer. Lånekortet er helt gratis. I denne brosjyren kan du lese mer om hver enkelt tjeneste. Du kan også finne ut mer om lånekortet og hvordan du skaffer det.

SÅNN! Makerspace

Et makerspace, også kjent som folkeverksted i biblioteksammenheng eller skaperverksted i skolen, er kort og godt en møteplass der folk skaper, lærer, utvikler, bygger, tester og fikser ting. Det kan bestå av programmering og nyskapende verktøy og teknologi, som 3D-printere, microbits og laserkuttere, men det er også rom for enklere skapervirksomhet med analoge verktøy og teknikker som keramikk, symaskiner, treklosser, saks, lim og Lego.   I denne brosjyren finner du en oversikt over og kort beskrivelse av produkter tilgjengelig for utlån til folkebibliotekene.

Last ned:

SÅNN! Kurs og Arrangement

I denne SÅNN! brosjyren gir vi deg en steg-for-steg guide til hvordan bibliotekene kan gjennomføre et arrangement, altså hva gjør man før, under og etter arrangementet i biblioteket. Poenget med denne brosjyren er å gi råd, tips og anvisning til det praktiske arbeidet for å heve arrangørkompetansen i bibliotekene. Arbeidsarkene som følger med brosjyren er et nyttig redskap som kan brukes for hvert enkelt arrangement i biblioteket.

SÅNN! Infoskjerm

Denne håndboka er en introduksjon til infoskjermsystemet Xibo som brukes av de fleste kommunale bibliotekene i Nordland. Du vil lære å lage layouter / plakater og hvordan du publiserer dem på infoskjermer. I tillegg får du et innblikk i enkel feilsøking samt mange tips og triks.

Last ned:

Translate »