Årets nye barne- og ungdomslitteratur presenteres hvert år av dyktige formidlere fra IBBY Norge, og dette er sannsynligvis den mest komplette oversikten over hva som gis ut for barn og unge fra år til år.

Målgruppe:  bibliotekansatte, lærere og skolebibliotekansvarlige som jobber med lesing og litteraturformidling i skoler og bibliotek på alle nivåer i Nordland.

 

Praktisk informasjon

  • IBBY arrangeres tirsdag 5. desember i Litteratursalen på Stormen bibliotek i Bodø.
  • Arrangementet direktestrømmes for de som ikke har anledning til å delta i Bodø.
  • Det er også mulig å melde se IBBY i opptak fra Finnsnes bibliotek fra 8. desember, dette opptaket er tilgjengelig i tre uker.
  • Kurs i Lesersørvis til barn arrangeres dagen før på samme sted, og fylkesbiblioteket dekker overnatting for deltagere fra folkebibliotekene i Nordland som vi ha med seg begge deler. Påmeldingsfristen for dette var 1. november.
MÅLGRUPPE: Bibliotekansatte, skolebibliotekansvarlige, lærere og barnehageansatte

TID: Tirsdag 5. desember 09.00-15.30

STED: Litteratursalen Stormen bibliotek

STRØMMING:
Presentasjonene direktestrømmes av fylkesbiblioteket, og krever påmelding.
Har du lyst og anledning til å invitere lærere, kollegaer og andre interesserte til strømming i ditt bibliotek er det fritt fram for dette. Det er gratis å følge strømmingen.

Meld deg på innen 20. november. Deltakelse er gratis

PROGRAM 

9:00 – 10:00 Bildebøker

Pause (15 min)

10:15 -11:15 Faktabøker

Lunsjpause (60. min)

12:15 – 13:15 Barnebøker

Pause

13:30 – 14:30 Ungdomsbøker

Pause 15. min

14.45-15.30 Samiske barne- og ungdomsbøker

(Endringer i programmet kan komme)

Forelesere IBBYS høstturné 2023

Beate Ranheim

Beate er rådgiver ved Viken fylkesbibliotek og bor i Drammen. Hun jobber med bibliotekrom, formidling og ikke minst kassering. Hjertet hennes banker hardest for ungdomslitteraturen og hun er koordinator for festdagen Ungdomsbokgildet hvert år.

Beate var formidler av ungdomsbøker for IBBY i 2011 og 2012.
Beate snakker om ungdomsbøkene.

Foto: Privat

Anne Schäffer

Anne Schäffer er journalist og kunst- og litteraturkritiker, skriver  bl. a for Barnebokkritikk.no, Empirix.no ( tegneserier) og Billedkunst.  Sitter i Vurderingsutvalget for sakprosa barn og unge i Kulturdirektoratet. Tidligere styreleder i Norsk Kritikerlag, Årets litteraturkritiker, redaktør av Numer, Tegnerforbundets tidsskrift. 5 år i juryen for Kulturdepartementets litteraturpriser for barn og unge.

Anne tar for seg bilde- og faktabøkene.

Foto: Privat

Ragnhild Malfang

Ragnhild Malfang er seksjonsleder ved Lillestrømbibliotekene og glødende opptatt av formidling og bøker for barn og unge. Hun har vært ute på veien i flere omganger, og stiller med sterke meninger og dyptgående kunnskap om årets bøker. Hun har egen erfaring i å formidle disse bøkene direkte til lånere og har prøvd ut flere fremgangsmåter- moen mer vellykket enn andre.

Ragnhild går gjennom barnebøkene.

Foto: Privat

 

 

  

Veronica Mørch

Spesialbibliotekar

  75 65 07 88
  veromo@nfk.no

Dag(er)

:

Time(r)

:

Minutt(er)

:

Sekund(er)

Translate »