Irene Larsen er en samisk og norsk forfatter, lærer og organisasjonsleder.  Hun mottar prisen for sin siste roman, Der det gror skierri, som ble utgitt 2021 av Orkana forlag. Følg prisutdelingen i Rana bibliotek eller fra strømming på Rana biblioteks facebookside 03. september kl. 13:00-15:00. Larsen har vært en av arrangørene av Ordkalotten og er fra mai 2020 valgt som styreleder i den nystiftede Foreninga samiske forfattere.

Larsen fikk også tidligere i år utdelt Arbeidsstipend for nordnorske forfattere i 2022, et stipend utbetalt av Troms og Finnmark fylkeskommune og Nordland fylkeskommune.

Juryens notater om romanen :

Nettopp der det gror skierri har Yrja flyttet hjem for å være festivalleder for en sjøsamisk festival i Finnmark. Det er likevel det turbulente privatlivet vi får høre mest om, med forholdet til gifte Isak, og vennskapet med enstøingen Eilif. Samt Pietro Querinis beretning fra Røst, som er Yrjas følgesvenn i jakten etter mening i livet. Villfarne Yrja griper oss med alle sine motsetninger og uheldige omstendigheter, og boka er usentimental, men med et vakkert språk man lar seg fenge av.

De øvrige nominerte i år har vært Camilla Bogetun Johansen: Egen maske først (Cappelen Damm forlag), Ingeborg Arvola: Buffy By er eventyrlysten (Cappelen Damm forlag) og Sanne Mathiassen: Øya synker sakte (Vigmostad & Bjørke)

Havmannprisen er en litterær pris som utdeles årlig for beste nordnorske bok utgitt i foregående år. Prisen utdeles  av Rana bibliotek og Nordland fylkesbibliotek i samarbeid med Helgeland sparebank, Ark Mo og Norsk Forfattersentrum.  Den deles ut 3. september ved Rana Bibliotek, og arrangementet vil også streames digitalt.

Translate »