Sommerens vakreste leseeventyr har startet, og på bare en uke har 3 100 barn i Nordland registrert seg og lest 13 812 bøker.

Startskuddet for den digitale lesekampanjen Sommerles.no gikk 1. Juni, og 1. – 7. klassinger i 36 kommuner i Nordland kan være med på Norges kuleste lesekampanje, sammen med barn fra hele Norge. Sommerles.no har vært en stor suksess gjennom flere år, og i fjor deltok over 164 000 barn. Målet med kampanjen er å motivere barna til å lese så mye de bare orker i løpet av en lang sommerferie.

I Nordland er det de lokale folkebibliotekene som er ansvarlige for lesekampanjen, og i disse dager er mange bibliotekarer ute i skolene for å promotere Sommerles. På biblioteket kan deltagere hente kule premier, finne gjemte kodeord og ikke minst låne med seg enda flere bøker hjem. Ungene kan lese akkurat hva de vil, bøker, tegneserier og lydbøker kan registreres på Sommerles.no. De som jobber ute i bibliotekene gir tilbakemeldinger på at de ser at ungene syns dette er veldig artig å være med på, og at premiene fungerer som god motivasjon; det leses ivrig for å komme opp i level!

Sommerles.no gjør det gøy å lese!

– Sommerles.no er en digital lesekampanje på nettsiden Sommerles.no. Barna lager seg en profil, registrerer alt de leser i kampanjeperioden og får XP (poeng) for hver leste side.

– Sommerles.no er for barn i 1. – 7. klasse og varer fra 1. juni til 31. august.

– Barna får tilgang til en spesialskrevet fortelling av forfatter Mari Moen Holsve

– I tillegg til XP kan barna også gjøre seg fortjent til digitale troféer og kule premier som kan hentes på biblioteket!

– Nytt av året er at Sommerlesfortellingen kan leses på både sørsamisk, lulesamisk og nordsamisk.

– Sommerles er utviklet av Vestfold og Telemark fylkesbibliotek og Snuti AS.

Kontaktperson: Veronica Mørch, Nordland fylkesbibliotek, veromo@nfk.no

Kommuneoversikt og mer informasjon: Sommerles – Nordland fylkesbibliotek (nfk.no)

(Pressemelding sendt til mediene i Nordland 8/6-2022)