Kari og Ola Bremnes, Foto: festspillnn.no
  • FacebookNordlandFylkesbibliotek

Kari og Ola Bremnes, Foto: festspillnn.no

I forbindelse med Bokåret 2019 har befolkningen i Nordland talt. «E DU NORD» av Kari og Ola Bremnes får Nordlands-hjertene til å banke ekstra hardt.

-Om det er melankolien eller håpet i teksten som treffer hjertene skal være usagt. Det som er sikkert er at familien Bremnes med oppvekst i Vågan i Lofoten har rørt mange hjerter sier spesialbibliotekar Sissel Anita Holtet. Kari Bremnes gleder seg over kåringen. -Vi synes det er fantastisk at så mange er glad i teksten til «E du nord». Det får sommertemperaturen kraftig opp! Å skrive en sangtekst som betyr noe i andre folks liv, det er jo det største for oss som lager sanger

Skapte engasjement

I konkurranse med blant andre Petter Dass, Knut Hamsun, Halvdan Sivertsen og Tungtvann var det til slutt de to søsknene Bremnes som trakk det lengste strået og gikk av med seieren i denne uhøytidelige avstemminga arrangert av Nordland fylkesbibliotek.

-Avstemminga på folkets Nordlandstekst har skapt stort engasjement. Folk har anbefalt, kommentert og stemt. Det viser at tekst er viktig for vår identitet også i vår hastige tid sier Holtet.

bilde
  • FacebookNordlandFylkesbibliotek

Karin Hansen, Veronica K. Mørch, Håvard Hatland, Anita Mathisen og Sissel Holtet på Nordland fylkesbibliotek.

LitteraTUR

Vinnerteksten skal leses høyt på tur i 25 kommuner i Nordland når LitteraTUR går av stabelen i september, fra Andøy i nord til Bindal Aase Refsnes (SV)i sør. Aksjonen er en del av feiringen av at det i år er 500 år siden den første norske boken ble trykket.

-Gratulerer så mye til Ola og Kari Bremnes. «E du nord» er en kjempefin tekst som passer godt til å ta med seg ut på tur. Jeg er veldig glad for initiativet Nordland fylkesbibliotek gjør med å sette fokus på både litteratur, folkehelse og friluftsliv.  En opplevelse som alle kan delta på helt kostnadsfritt sier fylkesråd Aase Refsnes (SV).

 

 

 

 

 

Vi har i forbindelse med avstemmingen trukket 5 heldige vinnere etter å ha avgitt sin stemme på vår hjemmeside.
Stor takk til alle som tok seg tid til å stemme
Vinnerne av sitteunderlag er følgende:
Marit fra Sandnessjøen
Reidun fra Svolvær
Eli fra Sømna
Katarina fra Rødøy
Kine Mari fra Salten
Gratulerer!
bilde
  • FacebookNordlandFylkesbibliotek
Translate »