Hvorfor burde folkebibliotekene i Nordland beskjeftige seg med Via Querinissima, dette prosjektet som tar mål av seg til å oppnå status som europeisk kulturrute?

Utsnitt av et verdenskart fra 1400-tallet, som viser Norge.

Dette er et utsnitt av et verdenskart fra 1400-tallet, som viser Norge. (Foto: Fra Mauro, Public domain, via Wikimedia Commons)

Kanskje fordi klimaks i den 600 års gamle beretningen til Pietro Querini er lagt til Røst, til Lofoten, til vårt fylke?

Det var nettopp her det skjedde; den uhyre dramatiske og ville ferden kunne endelig gå over i en lykkeligere fase, selv om den ikke helt endte her.

Nå skal historien vekkes til live, ikke bare i våre områder, men i hele landet vårt og gjennom store deler av Europa – og, som vi skal se, bibliotekene har hatt og får en uvurderlig rolle i etterspillet av disse hendelsene.

Nå plukker vi opp hansken – og inviterer folkebibliotek her i Nordland, og egentlig langs hele Via Querinissima, til å fortsette arbeidet med å levendegjøre denne eksepsjonelle historien, og ser nærmere på hvordan vi på forskjellig vis kan gjøre den relevant og aktuell i vår tid.

Nordlands folkebibliotek vil for en periode få eksklusiv tilgang til en webinar-rekke for å bli bedre kjent med beretningen og historien, og forhåpentlig inspireres til å bruke det enestående nedskrevne materialet på mange slags vis.

Første webinar: Mer info kommer

20. juni, kl. 09.00 – 10.00

v. Marit Laland, rådgiver, Nordland fylkesbibliotek.

Andre webinar: Mer info kommer

14. august kl. 09.00 – 10.00

v. Thomas Hylland Eriksen, sosialantropolog, UiO

Tredje webinar: Gjestebud

(dato og mer info kommer)

Gjestebud! Et knippe gjester forteller om sin relasjon til Pietro Querini og svarer på hva beretningen kan bety i dag – og hvordan bibliotekene i praksis kan aktualisere denne.

v. Marit Laland, rådgiver, Nordland fylkesbibliotek

Så hold av datoene allerede nå! Vi ser frem til å se dere på webinarene 🙂

Translate »