Prisvinner

Nå kan nordnorske forfattere søke om arbeidsstipend fra fylkeskommunen. Søknadsfristen er satt til 1. mars 2021.

Arbeidsstipendet er på 100 000 kroner, og deles ut av de nordligste fylkeskommunene.

De ansvarlige fylkesrådene, Anne Toril Eriksen Balto (Sp) i Troms og Finnmark fylkeskommune og Kirsti Saxi (SV) i Nordland fylkeskommune er stolte over litteraturen som skrives i nord.

– Det nordnorske arbeidsstipendet skaper ekstra oppmerksomhet rundt stipendmottakeren, noe vi mener er viktig med tanke på formidling av litteratur skrevet her nord. Stipendet gir frihet til skriving og synlighet til forfatteren. Vi er stolte av litteraturen som skrives i nord og mener den fortjener å bli formidlet på arenaer som litteraturfestivaler og i bibliotek, uttaler de i forbindelse med utlysninga.

Stipendet på 100 000 kroner skal gå til en skjønnlitterær forfatter som er bosatt i landsdelen.

Tidligere stipendmottakere er Kristin Bjørn (2018), Kjersti Kollbotn (2019) og Ingvild Holvik (2020).

Stipendet overrekkes 25. juni i forbindelse med bransjetreff for litteraturen under Festspillene i Harstad.

Les mer om forfatterstipendet.