Samisk bibliotektjeneste- SÁMI GIRJERÁDJUBÁLVALUS

Bloggen Samisk bibliotektjeneste i Troms – Sámi girjerádjubálvalus er en informasjonstjeneste som skal gjøre det lettere for bibliotekene å orientere seg i og holde seg oppdatert på nye utgivelser om samer og samiske forhold, og samisk litteratur, musikk og film.

les mer

Samisk språk i biblioteket!

Vi ønsker å synliggjøre de samiske språk i bibliotekene og vil med dette bidra til språklig likestilling, og bevisstgjøring om samisk tilstedeværelse.

les mer

Workshop for 3D-skannede bibliotek

Sett av datoen! 2. november kl. 09.00-11.30 kjører vi et workshop som vil være veldig nyttig for de bibliotekene som fikk sitt bibliotek skannet i sommer. Dere vil lære om programvaren Matterport, hvordan legge til innhold som tekst, bilde og video i 3D-modellene til bibliotekene.

les mer

Tøyveskebiblioteket Les Høyt!

Tøyveskebiblioteket Les Høyt! er et barnehagebibliotek- og høytlesingsprosjektt utviklet av Nordland fylkesbibliotek til bruk av alle folkebibliotekene i fylket. På denne siden kan du se hva tøyveskebiblioteket inneholder  og bestille til ditt bibliotek.

les mer

Digitalt Bibliotekmøte 2020

Det endelige digitale programmet er klart! Dette, og annen informasjon om årets faglige og sosiale høydepunkt for bibliotekansatte i Nordland finner du her. OBS! her finner du nå lenke til møtet

les mer

Høstens bestselgere i bookbites

Den siste tiden har høstens store utgivelser og forfatternavn tikket inn i bookbites, og vi tenkte at det kunne være en god anledning til å markedsføre e-boktilbudet i bibliotekene i fylket.

les mer

Folkehelseuka i Nordland 7.-13. september

Det skjer mye godt og positivt folkehelsearbeid i fylket denne uka, også i bibliotekene. På Dønna blir det en ny LitteraTUR, i Hadsel strikkekafe og på Fauske blir det lunsjkonsert, blant mye annet. Finn mer info og de ulike kommuneprogrammene her.

les mer

Nye samiske utgivelser

Trøndelag fylkesbibliotek fortsetter samarbeidet med Sametinget og Egmont forlag I januar utga Egmont en bildebok fra filmen «Frost 2», med handling fra halve filmen. Det er et vanlig Disney-grep for å møte/utnytte/følge opp tidlig entusiasme uten å røpe handlinga i...

les mer

Inspirasjonssamlinger for leseombud

Foreløpig program er klart, og påmeldingen er åpnet! Informasjon om årets faglige og sosiale høydepunkt for bibliotekansatte i Nordland finner du her.

les mer

Digitale arrangement fra Nordland

Søknadsfristen er gått ut, og det er kommet inn søknader fra ti kommuner i Nordland, flere av bibliotekene hadde sågar gode ideer til flere arrangement. Planene er svært varierte, les mer her.

les mer

Sommerles + BookBites = sant

I BookBites i Nordland finner man nå bokhyller til Sommerlesere med bøker og lydbøker. Fylkesbiblioteket har også kjøpt inn rollup med markedsføring av BookBites til alle kommunene i fylket.

les mer

1. juni starter Sommerles 2020!

I fjor leste hver Sommerlesdeltager i Nordland i gjennomsnitt 12 bøker hver, og i år har 33 folkebibliotek i Nordland spennende bøker og premier klare til årets store høydepunkt!

les mer

Bibliotekmøtet i Nordland 2020

Årets bibliotekkonferanse i Nordland går over tre dager i vakre Lofoten. I disse pandemitider planlegger vi også for en alternativ og tilpasset digital variant på de samme dagene.

les mer

Havmannprisen 2020

Kjersti Anfinnsen ble tildelt Havmannprisen for romanen De siste kjærtegn. Nordland fylkesbibliotek gratulerer med prisen!

les mer

Bidra i Karanteket

Meieriet bibliotek og Nordland fylkesbibliotek har utviklet Karanteket, en nettside med oversikt over digitale bibliotekressurser.
Vil ha ditt arrangement synlig på Karanteket, eller har du lyst til å teste ut og bidra med digital formidling som egner seg som bloggposter, er det bare å sende oss en e-post. 

les mer

Korona og fjernlån?

Ny kunnskap om Korona gjør at fylkesbiblioteket gjenopptar fjernlån av bøker og annet materiale.

les mer

Flere e-bøker i BookBites

Som en del av tiltakspakken for å sikre befolkningen tilgang til bibliotektjenester når bibliotekene er stengt har regjeringen bevilget 20 millioner kroner til innkjøp av e-bøker til folkebibliotek.

les mer

18 søkere til årets nordnorske forfatterstipend

I 2020 er det tredje gang det skal deles ut arbeidsstipend til en nordnorsk forfatter. Dette er et av tiltakene i Den nordnorske litteraturstrategien, som ble vedtatt i 2017 av de tre nordnorske fylkestingene.

les mer

AVLYST!! Ord i spor 2020

Årets Ord i spor er like om hjørnet og i år er de åtte Nordlands-kommunene Andøy, Bodø, Hadsel, Meløy, Narvik, Rana, Vefsn og Vågan som er involvert i Ord i spor. Det er åtte forfattere som besøker Nordland og festivalen varer i åtte dager

les mer

Webinar – hvordan koble seg på?

Hva er et webinar? Webinar foregår på internett som en videopresentasjon - lyd og bilde. Den er toveis. Du kan stille spørsmål i chatten under veis. Når er neste webinar? Du finner våre webinar på nettsiden vår, sjekk vår kalender her. Du kan også legge dem til i din...

les mer

Statistikk for folkebibliotekene

Portalen for å levere statistikk for 2019 åpner mandag 3. februar på bibliotekutvikling.no. Fristen for å levere statistikk er mandag 2. mars.

les mer

Digitale regionale møter

Vi på fylkesbiblioteket ønsker å treffe dere i regionale møter, og har nå en plan klar for samlinger her i vår. OBS! På grunn av koronasituasjonen omgjøres møtene fra fysiske til digitale møter, hvor dere deltar via pc. Vi kommer tilbake til hvilken plattform som skal brukes.

les mer

Skrive- og dramaleir 2020: datoer og instruktører er klare!

Vi er glade for å kunne annonsere at vi har både forfatter Jan Tore Noreng og dramainstruktør Magnus Sørvig med på årets skrive- og dramaleir.Leiren blir arrangert på Vatnlia leirsted utenfor Bodø fra søndag 21. – fredag 26. juni. Denne gangen starter vi altså  leiren...

les mer

Lydbøker tilgjengelig hos NLB

Norsk lyd- og blindeskriftbibliotek (NLB) tilbyr utlån av lydbøker i alle kategorier. Her finnes litteratur for barn, ungdom og voksne i tillegg til studielitteratur for studenter ved universitet, høgskole og fagskole. Mennesker med dysleksi og synshemming utgjør de...

les mer

Påmelding til Sommerles 2020

Barn fra 1. til 7. klasse kan delta på Sommerles i Nordland også i 2020, og påmeldingen for bibliotekene er nå i gang.

Ren lystlesing om sommeren er en avslappende og deilig sommerferieaktivitet, og ikke minst er det viktig for å opprettholde og utvikle leselysten og lesekompetansen hos barn og unge den tiden de ikke leser på skolen i ferien.

les mer

25 bibliotek i Nordland inviterer til LitteraTUR

I anledning Folkehelseuka og Bokåret 2019 deltar 25 bibliotek over hele Nordland i prosjektet LitteraTUR, hvor publikum inviteres med på høytlesningsarrangementer ute i naturen. Nordland fylkesbibliotek har sammen med befolkningen i hele fylket kåret en...

les mer

#helenordlandleser i Bokåret 2019

Fylkesbiblioteket oppfordrer alle bibliotek og lesere i Nordland til å vise frem og spre leseglede i Bokåret 2019 ved å dele bilder og tekst med hashtaggen #helenordlandleser på Instagram og andre sosiale medier. 

les mer

Festivalbibliotek Márkomeannu 2019

Noe for alle i festivalbiblioteket25.-27. juli: Gállogieddi samisk friluftsmuseum, Evenes Også i år står Nordland fylkesbibliotek for festivalbiblioteket på Márkomeannu. Festivalen med en klar samisk profil fyller i år 20 år, og presenterer samiske artister, kunstnere...

les mer

Bibliotekmøtet i Nordland 2019

Årets bibliotekkonferanse i Nordland går over tre dager, fra og med mandag 23. september til og med  onsdag 25. september. Dag 1 er en ren biblioteksjefdag, dag 2 og 3 er for alle bibliotekansatte i Nordland med et variert og rikholdig program. Påmeldingsfrist er 9....

les mer

Skrive- og dramaleir 2018

Velkommen til Skrive- og dramaleir på Vatnlia leirskole. For gutter og jenter mellom 14 og 17 år som har lyst til å teste ut kreativ skriving eller skuespill og teatersport!

les mer

Makerspace i ditt bibliotek

Fylkesbiblioteket kan bidra med utlån av 3D-printere, littleBits og Strawbees til bruk i VGS- og folkebibliotek i Nordland.

les mer

Bibliotekmøte 2018

Alle bibliotek i Nordland er hjertelig velkommen til årets Bibliotekmøte 2018. Vi byr på et svært spennende og variert faglig program, du får sjansen til å møte kolleger fra hele fylket og ikke minst knytte kontakter og legge grunnlag for fremtidige samarbeid.

les mer

Lån e-bøker på biblioteket

Visste du at du kan låne e-bøker som du kan lese på mobil og nettbrett helt gratis? Alt du trenger for å registrere deg er lånenummeret ditt og passord. Her finner du en enkel oppskrift for å komme i gang.

les mer
Translate »